|
  • Komentari isključeni za ✅Ponosno predstavljamo još jednog člana Naučnog odbora iz Bugarske 🎓Viara Najdenova, PhD д-р Вяра Александрова Найденова – Катедра по славистика Филологически факултет Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.
  • Comments

✅Ponosno predstavljamo još jednog člana Naučnog odbora iz Bugarske 🎓Viara Najdenova, PhD д-р Вяра Александрова Найденова – Катедра по славистика Филологически факултет Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Predavač savremene lingvistike (teorija i praksa) slovenskih jezika, posebno srpskog i hrvatskog, na Plovdivskom univerzitetu Pajsij Hilendarski, Bugarska.

Najveći dio njenih istraživanja je u oblasti stilistike, ali i uporedne lingvistike, jezičkih kontakata, leksikologije, tvorbe riječi itd.  Član je Saveza naučnika u Bugarskoj i specijalizant Univerziteta u Novom Sadu i Beogradskog univerziteta, kao i Univerziteta u Barseloni, te Autonomnog univerzitetu u Madridu iz nastave stranih/slovenskih jezika. Aktivna je na projektima: „Mađarizmi u srpskohrvatskom jeziku“, „Iz pravopisa i interpunkcije srpskohrvatskog jezika“, „Jezička sredstva stilistike (humora) u komediografiji Branislava Nušića“,  „Pomoć na srpskohrvatskom jeziku“.

Profesionalnu karijeru je započela 1996. godine na Plovdivskom univerzitetu. Druga specijalnost joj je francuski jezik, a odlično govori, čita, piše i prevodi sa 7  svjetskih jezika.